Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Consiliul Competitivitate: noi propuneri pentru transformarea digitala a economiei


de Victor Achim la 27 Mai. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Competitivitate: noi propuneri pentru transformarea digitala a economiei
Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri, a participat la reuniunea Consiliului UE Competitivitate "Digital".


Desfasurat impreuna cu reuniunea Consiliului TELECOM, evenimentul a oferit cadrul unor dezbateri comune asupra punerii in aplicare a Strategiei pentru Piata Unica Digitala.

Principalele teme abordate in cadrul Consiliului Competitivitate au privit:

- competitivitatea economiei europene, inclusiv contributia tehnologiilor informatiei si comunicatiilor si a sectorului servicii la - cresterea productivitatii, dar si rolul unei mai bune reglementari in consolidarea competitivitatii;
- implementarea  pietei unice digitale;
- detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii in interiorul Uniunii;
- portabilitatea transfrontaliera a serviciilor de continut online in cadrul pietei interne.

Referindu-se la transformarea digitala a economiei si aplicarea Strategiei pentru Piata Unica digitala, viceprim-ministrul Borc a salutat pachetul de masuri adoptate de Comisia Europeana la 25 mai, masuri care trateaza probleme dificile precum geo-blocarea nejustificata, transparenta preturilor in livrarea transfrontaliera a coletelor, inlaturarea barierelor in activitatile transfrontaliere, dar si propunerea de regulament privind cooperarea intre autoritatile nationale responsabile pentru punerea in aplicare a normelor privind protectia consumatorilor.

Demnitarul roman a sustinut necesitatea investitiilor si crearea parteneriatelor pentru inovare si cercetare, dar si reducerea decalajelor de dezvoltare, inclusiv a celor digitale, intre diverse regiuni ale UE. De asemenea, a evidentiat nevoia unei abordari coordonate pentru dezvoltarea competentelor digitale pentru toti cetatenii UE.

In ceea ce priveste procesul de revizuire a directivei privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii, Costin Borc a sustinut ca: "executivul european trebuie sa tina cont de semnalul negativ transmis de 11 parlamente nationale, inclusiv de Parlamentul Romaniei, care au declansat procedura "cartonasului galben", si in consecinta sa retraga propunerea legislativa. Prevederile din proiectul de directiva pot afecta substantial competitivitatea companiilor din Uniune si implicit functionalitatea Pietei Unice. Incurajez Comisia sa puna accent pe o mai buna implementare a instrumentelor legislative deja adoptate la nivel european."

Pe de alta parte, viceprim-ministrul roman a sustinut utilitatea tabloului de bord pentru competitivitate, considerandu-l un instrument adecvat pentru evaluarea competitivitatii UE in raport cu tertii. In contextul dezbaterilor referitoare la integrarea competitivitatii, la care a participat comisarul pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, viceprim-ministrul roman, Costin Borc a evidentiat necesitatea promovarii unor masuri menite sa asigure cresterea productivitatii, in special la nivelul IMM-urilor.

Cu privire la portabilitatea transfrontaliera a serviciilor de continut online in cadrul pietei interne, Costin Borc a evidentiat faptul ca aceasta va permite cetatenilor europeni sa beneficieze de multiplele avantaje ale Pietei Unice Digitale, atunci cand se deplaseaza dintr-un stat membru UE in altul. In prezent, europenii care calatoresc in UE pot fi deconectati de la serviciile online pentru care au platit un abonament in tara de resedinta, fie ca este vorba de filme, transmisiuni sportive, carti electronice sau muzica, propunerea de regulament vizand inlaturarea acestor restrictii in cazul unor deplasari temporare.

Discutiile pe tema mai bunei reglementari au beneficiat de prezenta prim-vicepresedintelui Frans Timmermans si au vizat, in principal, modalitatile de adecvare a legislatiei la progresul tehnologic si de plasare a inovarii in centrul procesului de eleborare a politicilor europene. Cu acest prilej au fost adoptate concluziile Consiliului privind o mai buna reglementare pentru consolidarea competitivitatii.

La reuniune au participat ministrii statelor membre UE cu atributii in domeniul industriei si cresterii competitivitatii. In cadrul reuniunii Consiliului TELECOM a participat Marius Bostan, ministrul telecomunicatiilor si pentru societatea informationala.
 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016