Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Cum se depune declaratia de inregistrare fiscala pentru PFA


de Victor Achim la 30 Oct. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se depune declaratia de inregistrare fiscala pentru PFA
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - formularul 070 trebuie depusa obligatoriu la organul fiscal de catre persoanele care obtin venituri din profesii libere.


Dupa depunerea formularului 070, organul fiscal in raza caruia aveti domiciliul urmeaza sa atribuie codul de inregistrare fiscala.

Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii si se depune in termen de 30 de zile de la data infiintarii.

Persoanele care obtin venituri din profesii libere, au obligatia depunerii "Declaratie privind venitul estimat/norma de venit" – formularul 220 , in termen de 15 zile de la data inceperii activita?ii, la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi au domiciliul. In aceasta declaratie se inscriu veniturile si cheltuielile estimate a se realiza in anul respectiv.

In cazul platilor anticipate, acestea vor fi stabilite de catre organul fiscal competent, care va tine cont de baza de calcul a venitului anual estimat pe care contribuabilul l-a declarat prin Declaratia 220 sau venitul net realizat in anul precedent – declarat prin Declaratia 200, dupa caz, prin emiterea unei decizii care se comunica contribuabililor, potrivit legii.

La stabilirea platilor anticipate se utilizeaza cota de impozit de 16%.

Platile anticipate se efectueaza in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru (25 martie, 25 iunie, 25 septembrie si 20 decembrie). Acestea se vor efectua atat pentru impozitul pe venit, cat si pentru contributia de asigurari sociale de sanatate care  in procent de 5,5 % calculat la venitul net.

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016