de Viorica Ghinea la 10 Iul. 2018
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Declaratia 200 a fost depusa in luna ianuarie 2018 si nu se stie daca mai este obligatorie ori nu si depunerea declaratiei unice. Vom afla cum este corect in acest caz de la unul dintre expertii nostri.
Pentru veniturile realizate in anul 2017, obligatiile fiscale sunt cele in vigoare la data realizarii venitului si se aplica urmatoarele reguli:
a) contribuabilii care aveau obligatia depunerii declaratiei privind venitul realizat, din Romania si din strainatate, potrivit reglementarilor in vigoare la data realizarii venitului, au obligatia depunerii declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice pana la data de 15 iulie 2018 inclusiv;
b) organul fiscal stabileste impozitul anual datorat prin emiterea deciziei de impunere pe baza declaratiei unice, potrivit reglementarilor in vigoare la data realizarii venitului. La stabilirea venitului net anual impozabil/castigului net anual impozabil vor fi avute in vedere pierderile fiscale reportate pentru fiecare sursa de venit, precum si metodele de evitare a dublei impuneri, dupa caz. In cazul persoanelor fizice care pana la data intrarii in vigoare a OUG nr. 18/2018 au depus la organul fiscal declaratia privind veniturile realizate din Romania - formular 200 sau declaratia privind veniturile realizate din strainatate - formular 201 nu mai au obligatia depunerii declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile realizate in anul 2017. In cazul in care, pentru veniturile realizate in anul 2017, se depune si declaratia unica organul fiscal utilizeaza pentru definitivarea anului 2017 datele declarate in declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.
Astfel, PFA va depune declaratia unica pentru veniturile realizate in anul 2017 pana la data de 15 iulie 2018 fara a include contributia la sistemul de sanatate in categoria cheltuielilor deductibile. Aceasta intrucat in anul 2017, deducerea contributiei la sistemul de sanatate se realizeaza de oraganul fiscal si nu de catre PFA astfel cum se prevedea la art. 75 din Codul fiscal in vigoare in anul 2017.
Raspuns oferit pe portalcodulfiscal.ro de Rodica Mantescu- Consilier juridic.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii