Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Formularele pentru plata indemnizatiei sunt disponibile pe platforma aici.gov.ro


de Viorica Ghinea la 19 Iul. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularele pentru plata indemnizatiei sunt disponibile pe platforma aici.gov.ro
Formularele de cerere si declaratie pe propria raspundere sunt disponibile pe platforma aici.gov.ro si se pot depune lunar (in perioada 1-30), pentru plata indemnizatiei din luna anterioara, informeaza Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.


Potrivit ANPIS, persoanele care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. (1) si (4) din O.U.G. nr. 30/2020, vor putea beneficia, in cazul reducerii timpului de munca si/sau a veniturilor realizate, de o indemnizatie lunara in cuantum de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021, incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2021.

Reamintim ca in Monitorul Oficial nr. 681 din 9 iulie 2021 a fost publicat Ordinul MMPS nr. 595/2021 privind aprobarea formularelor pentru solicitarea indemnizatiei de 41,5% de catre profesionisti - PFA, II si IF.

Conform art. 3 din OUG nr. 132/2020, in cazul reducerii timpului de munca si/sau a veniturilor realizate, determinata de instituirea starii de urgenta/alerta/asediu, pe perioada starii de urgenta/alerta/asediu, precum si pe o perioada de pana la 3 luni de la data incetarii ultimei perioade in care a fost instituita starea de urgenta/alerta/, beneficiaza, la cerere, in baza declaratiei pe propria raspundere, de o indemnizatie lunara in cuantum de 41,5% din castigul salarial mediu brut, persoanele care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. 1 (indemnizatia de somaj tehnic pentru profesionisti) si 4 (indemnizatia de somaj tehnic pentru persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor)  din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020.











 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.08 din 6 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016