Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Ordinul 442/2016 a modificat procedura preturilor de transfer


de Andrei Covaci la 26 Feb. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 442/2016 a modificat procedura preturilor de transfer
Preturilor de transfer, adica preturilor la care se fac tranzactii de bunuri sau servicii intre firme parte a aceluiasi grup, au fost modificate de Ordinul 442/2016 privind cuantumul tranzactiilor, termenele pentru intocmire, continutul si conditiile de solicitare a dosarului preturilor de transfer si procedura de ajustare/estimare a preturilor de transfer.


Potrivit legii, aceste preturi trebuie sa fie stabilite la valoarea de piata, ca si cum tranzactiile in cauza s-ar face intre firme neinrudite, doar ca, in practica, aceste preturi sunt adesea „optimizate”, pentru minimizarea costului fiscal la nivelul grupului (de obicei sunt favorizate anumite filiale, in speta cele din tari cu un regim de taxare mai bland).

Conform vechilor prevederi, societatile erau obligate sa prezinte dosarul mentionat doar in cazul in care erau controlate de catre ANAF. Noul Cod Fiscal descrie la modul general prevederile referitoare la preturile de transfer, facand trimitere la liniile directoare stabilite de OCDE si UE.

Ca urmare, in prezent, directia specializata din cadrul ANAF va putea verifica orice societate care se incadreaza in noile limite legale privind obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer, aplicand amenzi, operand ajustari si obligand contribuabilul la plata unor sume suplimentare aferente impozitului pe profit.

Iar verificarea o face solicitand dosarul preturilor de transfer, adica documentul prin care fiecare contribuabil care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate trebuie sa justifice cuantumul preturilor tranzactiilor respective si sa demonstreze respectarea pretului pietei.

Va ajuta in acest sens CD-ul „Preturi de transfer conform Noului Cod fiscal”, un produs deosebit de util pentru dvs., cu un continut interesant, structurat astfel:

• legislatie: Noul Cod Fiscal, Liniile directoare OCDE, Codul de conduita UE;
• metode de stabilire a valorii de piata (metode aplicabile tranzactiilor traditionale si cele aplicabile profitului aferent tranzactiilor), insotite de exemple grafice si de calcul;
• analiza de comparabilitate (vizand tranzactiile controlate aflate sub revizuire si tranzactiile necontrolate care sunt considerate ca potential comparabile);
• acordul de pret in avans (aranjamentul care stabileste inaintea tranzactiilor controlate un set corespunzator de criterii pentru determinarea preturilor de transfer ale acestora);
• componenta dosarului preturilor de transfer;
• studii de caz: model privind documentatia preturilor de transfer, studiu de caz al unei companii in relatie cu partile afiliate.

... detalii aici >>

 


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016