Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Tratament fiscal pentru formele de sprijin acordate producatorilor agricoli


de Victor Achim la 17 Nov. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratament fiscal pentru formele de sprijin acordate producatorilor agricoli
Formele de sprijin acordate contribuabililor din bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile fac parte din categoria veniturilor neimpozabile, potrivit legislatiei in vigoare


Art.42 lit a) din Codul fiscal coroborat cu prevederile punctului 4 indice 1 din Normele metodologice de aplicare arata ca reprezinta venituri neimpozabile orice forma de sprijin acordata din bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile.

Asadar, reprezinta venituri neimpozabile si sprijinul acordat producatorilor agricoli sub forma schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati na?ionale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007, si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2007, cu modificarile ulterioare, si actelor normative date in aplicarea acesteia;

OUG 126/2006 a fost abrogata de OUG 3/2015 pentru aprobarea schemelor de pla?i care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 ?i pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este institutia responsabila pentru implementarea schemelor de plati directe pentru agricultura, avand ca sursa de finantare FEGA (Fondul european pentru garantare in agricultura), precum si fonduri din bugetul national;

Asadar, sumele primite din astfel de activitati reprezinta venituri neimpozabile, care nu intra in baza de calcul a impozitului pe venit.

Atentie! Cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, indiferent daca sursa este din Romania sau din strainatate, nu sunt deductibile, conform art. 48, alin. (7), lit. b) din Codul fiscal).

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016