Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

TVA-ul de plata va fi eligibil pentru M1 - microgranturi si M2 - capital de lucru


de Viorica Ghinea la 09 Feb. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA-ul de plata va fi eligibil pentru M1 - microgranturi si M2 - capital de lucru
In urma discutiilor purtate in ultimele saptamani, pentru prima oara, cheltuiala cu TVA de plata este eligibila pentru a fi platita prin granturile acordate prin Masura 1 - microgranturi si Masura 2 - granturi pentru capital de lucru (OUG 130/2020), informeaza Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.


Asadar, in privinta datoriei de TVA, soldul de taxa pe valoarea adaugata (din decontul de TVA) reprezinta creanta fiscala datorata bugetului de stat. De avut in vedere ca institutia subliniaza sa nu se interpreteze eligibilitatea TVA-ului ca referire la TVA-ul aferent facturilor de achizitie. Este vorba strict de TVA-ul de plata rezultat din decontul de TVA (declaratia 300).
 
Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricaror obligatii fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declaratiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum si pentru stingerea amenzilor de orice fel si a altor creante bugetare inscrise in titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului, mai explica Ministerul Economiei.
 
 De asemenea, nu se face distinctie in functie de forma de organizare a beneficiarilor. Prin urmare, toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiti pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat.
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016