Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Registrul de evidenta fiscala. Informatii esentiale despre completare


de Viorica Ghinea la 11 Ian. 2019
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registrul de evidenta fiscala. Informatii esentiale despre completare
Conform O.M.F.P. nr. 3.254/2017, daca obtineti venituri din activitati independente, sunteti obligat sa completati si sa pastrati permanent la sediul dvs. Registrul de Evidenta Fiscala (REF).


Ce este Registrul de evidenta fiscala?

Acesta este un document in care trebuie sa treceti totalul veniturilor si totalul cheltuielilor pentru intreaga perioada de activitate desfasurata in anul fiscal precedent pana la data depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice privind venitul realizat din Romania.

 

Cine are  obligatia completarii Registrului de evidenta fiscala?

 

Au obligatia de a completa acest registru toate persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent de forma de organizare – PFA, PFI, II, IF, Profesii Liberale.

Urmatoarele categorii de contribuabili:

    •     contribuabilii pentru care venitul net anual se stabileste in sistem real;
    •     contribuabilii pentru venitul net anual se stabileste pe baza normelor de venit;
    •     contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala.

 

Care este termenul de completare a Registrului de evidenta fiscala?

Registrul de evidenta fiscala trebuie completat cu veniturile obtinute in anul precedent inainte de a depune - Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de catre persoanele fizice privind venitul realizat din Romania.

De retinut faptul ca, pentru veniturile obtinute in anul 2019, Declaratia unica are termen de depunere data de 15 martie 2019.

 

Completarea Registrului de evidenta fiscala


Completarea corecta a Registrului de Evidenta Fiscala are o mare importanta fiindca este documentul in baza caruia contribuabilul persoana fizica se autoimpune, atat pentru impozit, cat si pentru contributii.


Registrul de Evidenta Fiscala se realizeaza intr-un singur exemplar, fara sa se lase randuri libere. Se completeaza cate o fila, dupa caz, pentru fiecare sursa din cadrul fiecarei categorii de venit.

Acesta se tine (dupa caz) pe fiecare sursa de venit din cadrul fiecarei categorii de venit, astfel incat venitul brut si cheltuielile deductibile determinate anual sa corespunda cu cele inscrise in Declaratia privind venitul realizat din Romania;

In cazul in care contribuabilul are mai multe surse de venit, evidenta se tine pe fiecare sursa de venit in cadrul aceluiasi Registru de Evidenta Fiscala.

TVA colectata/dedusa potrivit regulilor prevazute in titlul VII - Taxa pe valoarea adaugata nu reprezinta venit/cheltuiala si nu se inregistreaza in Registrul de Evidenta Fiscala;

Constituie cheltuieli deductibile si efectuate in scopul desfasurarii activitatii, cheltuielile care indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 68 alin. (4) din Codul fiscal.


Nu uitati!

In 2019 sunteti obligat sa completati Registrul de Evidenta Fiscala!



Daca aveti dileme in ceea ce priveste completarea Registrului de evidenta fiscala, veti gasi sprijinul necesar in lucrarea “Registrul de Evidenta Fiscala PFA 2019”.

    1) Ce categorii de contribuabili au obligatia completarii REF?
    2) Pana la ce termen trebuie completat acest Registru?
    3) Cum se evidentiaza veniturile brute si cheltuielile deductibile?
    4) Ce NU se inregistreaza in REF?
    5) Cum se pot opera modificari in Registrul de Evidenta Fiscala


Gasiti toate solutiile in lucrarea Registrul de Evidenta Fiscala PFA 2019. >>>


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.16 din 37 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Comentarii 1 comentariiAdauga comentariul tau

Up Studio 2019-07-03 03:19:12

Nu cumva este o contradictie in aplicarea OMFP nr. 3254/2017 intre Art. 9 din OMFP si Anexa 2? Cum ar putea fi respectate simultan cand
cerinta de la Art. 9 “stabile?te c? Registrul de eviden?? fiscal? se p?streaz? la domiciliul fiscal al contribuabilului/sediul asocierii, fie în form? scris?, fie în format electronic” deci s-ar putea pastra in format electronic, dar in acelasi timp conform Anexei 2 ar trebui sa aiba 100 de file numerotate automat? La un control ce fac sa nu fiu pasibil de o sanctiune pecuniara daca tin raporul electronic si nu am un carnet tipizat cumparat avand 100 de file numerotate automat?

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016