Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

5 motive pentru care nu este indicat sa renuntam la stampila


de Victor Achim la 14 Oct. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care nu este indicat sa renuntam la stampila
Antreprenorii sunt rigurosi si inovatori. Corporatistii sunt pasionati de detalii. Businessman-ii vizionari sunt mereu cu un pas inainte. Insa fiecare are un stres: cum sa isi puna afacerea la adapost? Cum sa se fereasca de tepari? Cum sa nu se lase inselati? Raspunsul este mai la indemana decat ai putea crede: stampila. Una dintre cele mai eficiente si mai ieftine unelte de autentificare a documentelor.


Daca aceasta varianta de securizare a afacerii starneste nedumerire, iti prezentam mai multe informatii care sa iti sporeasca increderea.


Este adevarat: obligativitatea folosirii stampilei a fost eliminata in urma cu 8 ani de zile, cand Romania a intrat in Uniunea Europeana. Apoi in iulie 2015, prin intermediul ordonantei OUG nr.17/2015, Guvernul ne-a reamintit faptul ca, autoritaritatile publice nu mai pot refuza procesarea unui document, daca acesta nu este stampilat. Practic, documentele emise intre persoane private si juridice  de tipul contracte, facturi, avize, chitante, sunt considerate valabile de catre autoritati, chiar daca nu sunt stampilate.

Si totusi, stampila aduce cu sine mai putine inselatorii si fraude, mai putine situatii paradoxale si de ce nu, venituri mai mari. Stampila este in continuare utila si isi dovedeste functionalitatea mai ales in relatia persoanelor juridice cu tertii.

Iata 5 motive pentru care e bine sa  folose?ti stampila si de acum inainte:

1.  Stampila este cea mai simpla, rapida si ieftina metoda de autentificare, personalizare pentru persoanele juridice. Ea reprezinta echivalentul semnaturii pentru persoana fizica. Este cea mai simpla metoda de promovare a propriei afaceri / brand.
2. Stampila transmite informatii clare despre sursa documentului, deoarece pe stampila sunt inscrise numele firmei, logo, adresa.
3. Lipsa stampilei de pe anumite documente deschide calea spre fraudare. Chitantele, adeverintele de salariu sau declaratiile de impozit sunt printre cele mai usor de contrafacut. Flasificarea unei stampile nu este la indemana oricui si, de aceea ramane cea mai utilizata metoda de autentificare si securizare a unui document.
4. Stampila te asigura ca un document a fost procesat de catre persoanele din cadrul firmei/departamentului respectiv, ca a trecut prin mainile respectivelor persoane.
5. Desi semnatura olografa este unica, de cele mai multe ori este indescifrabila, pe cand o stampila transmite informatii clare cu priovire la sursa documentului.

"OrdonantaOUG/09.07.2015 nu interzice stampilarea documentelor depuse la autoritatile statului sau emise in relatia cu alte entitati private. Contribuabilii au libertatea de a decide elementele de siguranta adecvate pentru afacerea proprie, iar in practica de zi cu zi se pot identifica numeroase situatii in care simpla semnatura nu este suficienta pentru trasabilitatea unui document sau increderea ce i se poate acorda. Stampila nu echivaleaza cu birocratia ci este un element de siguranta la latitudinea contribuabilului", explica Avocatul Cristian Driga.
 

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016