Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Inregistrarea obligatorie a PFA in scopuri de TVA


de Ana Tudor la 17 Iun. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inregistrarea obligatorie a PFA in scopuri de TVA
Persoana fizica autorizata este acea persoana care a fost autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege folosind in principal forta sa de munca.


Avem un PFA care achizitioneaza cai de sport, pe care ii antreneaza si cu care participa concursuri de echitatie, iar ulterior decide sa ii vanda.

Vom analiza in continuare situatia in care PFA are obligatia de a plati impozit si daca este obligat sa plateasca TVA atunci cand depaseste de 65.000 de Euro in care trebuie sa se incadreze.

Expertii Rentrop& Straton apreciaza ca in cazul in carfe PFA intentioneaza sa realizeze venituri cu caracter de continuitate constand in achizitia cailor de sport pe care ii antreneaza si apoi ii vinde cu scopul obtinerii de venituri, se considera ca persoana fizica respectiva urmeaza sa desfasoare activitati economice pentru care este obligata sa se inregistreze fiscal, cu scopul de a  plati bugetului de stat impozitul pe venituri.

In acest caz, PFA-ul trebuie sa se inregistreze la organul fiscal competent prin depunerea  formularului  cod 070, denumit "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere", cod M.F.P. 14.13.01.10.11/5.

Atentie! Formularul se va depune in urma primei inregistrari fiscale.

Inainte de inregistrarea fiscala, persoana fizica trebuie sa se prezinte la oficiul registrului comertului din judetul in a carui raza teritoriala are domiciliul, pentru autorizarea activitatii respective, fie ca persoana fizica autorizata, fie ca  intreprindere individuala.
 
In urma autorizarii activitaTII, PFA inregistrata la organul fiscal are obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA in cazul depasirii plafonului de 220.000 lei cifra de afaceri reprezentand echivalentul in lei a sumei de 65.000 euro in cadrul unui an fiscal, pana pe data de 10 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a depasit plafonul de scutire.

Inregistrarea se efectueaza prin completarea formularului cod 070 bifat in caseta "mentiuni" si bifarea la randul 1.6 "Inregistrare in scopuri de TVA prin atingerea sau depasirea plafonului de scutire".

Sursa: Portal Contabilitate
 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4 din 16 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016