Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Propunerea PSD: decontarea, de catre stat, a 75% din salariul brut, in cazul tuturor PFA-urilor afectate


de Viorica Ghinea la 23 Mar. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerea PSD: decontarea, de catre stat, a 75% din salariul brut, in cazul tuturor PFA-urilor afectate
PSD-ul doreste modificarea OUG nr. 30/2020, actul in care sunt cuprinse si masurile privind somajul tehnic, in Parlament. Social democratii subliniaza faptul ca masurile economice anticriza dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate.


„Firmele cu mai putin de 3 angajati, PFA-urile sau marii contributori care au anuntat ca isi trimit angajatii in somaj tehnic, inainte de aparitia OUG.
Pentru a salva mii de locuri de munca este imperios necesar ca atat angajatorii, cat si angajatii sa primeasca un ajutor real din partea statului roman!”, a postat partidul pe Facebook.
 
 
 
Social democratii intentioneaza sa depuna o serie de amendamente la OUG 30/2020. Printre propuneri se afla si sustinerea PFA-urilor care sunt nevoite sa isi intrerupa activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.
 
- decontarea, de catre stat, a 75% din salariul brut, in cazul TUTUROR angajatilor societatilor comerciale/PFA-urilor care si-au incetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus;
 
- decontarea a 75% din salariul brut in cazul angajatilor ale caror contracte de munca au fost suspendate, ca urmare a restrangerii activitatii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus;
 
- eliminarea conditiei de obtinere a certificatului de situatie de urgenta.
 
„Orice alta conditie sau restrictie va conduce la birocratie excesiva si, in final, la NEACORDAREA de ajutoare angajatilor si angajatorilor, pe timpul pandemiei. Ceea ce PSD nu poate permite!”, au incheiat social democratii postarea.

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.55 din 10 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri