Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Retinere la sursa pentru veniturile din activitati independente


de Victor Achim la 06 Iun. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retinere la sursa pentru veniturile din activitati independente
Veniturile din activitati independente cuprind veniturile din activitati de productie, comert, prestari de servicii, veniturile din profesii liberale si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala. Vom analiza in acest sens urmatorul studiu de caz:


Societatea incheie ocazional contracte de agent cu PFA (autorizate) pentru efectuarea unor expertize. Inainte de 01.01.2016, pentru acest tip de colaborare am retinut la sursa impozit si sanatate si le-am evidentiat apoi in decl. lunara 112.

Avand in vedere modificarile codului fiscal incepand cu 01012016, care este obligatia angajatorului cu privire la retinerea contributiilor anagajat si angajator si a impozitului pe venit precum si a declararii in D 112 pentru acest tip de contracte incheiate ocazional cu PFA?

Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:

Conform art. 67 alin. (1) din Codul fiscal , veniturile din activitati independente cuprind veniturile din activitati de productie, comert, prestari de servicii, veniturile din profesii liberale si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.

Dintre aceste venituri, incepand cu 01 ianuarie 2016 Codul fiscal reglementeaza retinerea la sursa numai in cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala.

Prin urmare, in cazul veniturilor din contracte de agent, contracte de expertiza sau orice alte contracte incheiate cu persoanele fizice autorizate, platitorul veniturilor nu are obligatia de a retine la sursa impozit pe venit sau contributii sociale ori sa declare aceste venituri.

Sursa: Portal Codul Muncii


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016