de Ana Tudor la 17 Mai. 2016 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Astfel, Ministerul Finantelor precizeaza ca darea in plata a unui bun imobil este considerata, din punct de vedere fiscal, un transfer al dreptului de proprietate imobiliara din patrimoniul personal si se impoziteaza in conformitate cu prevederile art.111 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, la valoarea declarata in actul de dare in plata.
Impozitul este datorat de catre debitor si se plateste conform prevederilor Codului fiscal.
In cazul unui imobil dobandit in 2008 cu un debit pentru care se face darea in plata de 500.000 de lei (prin debit intelegem datoriile din contractele de credit cu tot cu accesorii, fara costuri suplimentare) si cu o valoarea minima stabilita de Camerele notarilor publici, de 400.000 de lei, valoarea la care se calculeaza impozitul pe venit este cea a debitului, adica la 500.000 de lei.
Potrivit Ministerului Finantelor, Legea nr.77/2016, privind darea in plata, cat si Legea nr.227/2015, privind Codul fiscal nu cuprind exceptii de la plata impozitului pe venitul din transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal in cazul stingerii unor debite prin darea in plata.
Sursa: Ministerul Finantelor
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Cresterea preturilor pentru locuintele din Romania, printre cele mai mari din Europa Legea darii in plata a fost adoptata. Cand intra in vigoare si cine poate beneficia de ea Contribuabilii care vor beneficia de Legea darii in plata ar putea fi scutiti de plata impozitului pe transfer Legea darii in plata: Ce banci au majorat avansul pentru creditele ipotecareCele mai citite stiri
Ultimele comentarii