Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

A fost publicata Legea nr.29/2018! Cum afecteaza PFA-urile?


de Victor Achim la 24 Ian. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost publicata Legea nr.29/2018! Cum afecteaza PFA-urile?
Conform bulentinului ANAF publicat pe site-ul contabilul.ro, care face referire la actele normative cu incidenta fiscala in perioada 15-19 ianuarie 2018, a fost publicata Legea nr.29/2018 in Monitorul Oficial nr.52 din 18 ianuarie 2018. Aceasta lege vizeaza anularea unor declaratii fiscale pe care le veti descoperi in continuare


Conform bulentinului ANAF publicat pe site-ul contabilul.ro, se fac urmatoarele precizari suplimentare in ceea ce priveste Legea nr.29/2018.
 

Cum afecteaza Legea nr.29/2018 PFA-urile?


- Legea 29/2018 se refera la tranzactiile de vanzare de imobile efectuate de persoanele fizice pana la data de 1 iunie 2017 si pentru care s-a platit impozit pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice. In situatia in care aceste tranzactii au fost ulterior reincadrate fiscal de inspectia fiscala (fiind considerate venituri din activitati independente) se vor anula din oficiu toate diferentele de obligatii fiscale suplimentare stabilite de organele fiscale (inspectie) cu aceasta ocazie. Totodata, in viitor, organele fiscale, pentru tranzactiile de mai sus, nu vor avea dreptul de a le reincadradin punct de vedere fiscal.

- Legea se mai refera si la persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile individuale (II) si intreprinderile familiale (IF) care au realizat venituri din activitati agricole pana la data de 31 decembrie 2016. In situatia in care pentru acestea au fost stabilite de organele fiscale (inspectie) diferente de TVA datorita depasirii plafonului de scutire de 220.000 lei acestea se vor anula. In mod corespunzator situatiei de mai sus, nici in viitor organele fiscale nu vor avea dreptul de a stabili diferente privind TVA pentru persoanele fizice respective.

- Persoanele care au efectuat plata obligatiilor fiscale pentru care legea prevede anularea au dreptul la restituirea sumelor achitate.

Procedura de aplicare a legii se aproba prin ordin al presedintelui ANAF.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.83 din 9 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016