Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Avertisment ANAF privind impozitul pe venit din patrimoniul personal VERSUS patrimoniul afacerii


de Victor Achim la 14 Iun. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment ANAF privind impozitul pe venit din patrimoniul personal VERSUS patrimoniul afacerii
Conducerea ANAF a avut astazi o intrevedere cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, carora le-a fost adus la cunostinta faptul ca dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie sa declare pana la data de 30 iulie a.c. veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerilor.


 
In urma unei analize de risc efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, s-a constatat ca exista nenumarate situatii in care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vanzarea proprietatilor imobiliare, din patrimoniul personal, in conditiile in care acestia erau obligati la plata impozitului pe venitul din proprietati imobiliare din patrimoniul afacerii, asa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit - "Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal".
 
Avand in vedere acest fapt, contribuabilii persoane fizice sunt invitati sa-si clarifice situatia fiscala referitoare la declararea si plata impozitului pe veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerii pana la data de 30.07.2017. 
 
Dupa aceasta data, acesti contribuabili persoane fizice vor fi supusi inspectiei fiscale, in baza analizei de risc efectuate.
 
 Pentru a obtine mai multe informatii contribuabilii pot contacta A.N.A.F., completand Formularul unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro.  
 
 

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016