Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Contribuabilii pot scapa de executarea silita. Care sunt conditiile?


de Cecilia Pavelescu la 20 Dec. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contribuabilii pot scapa de executarea silita. Care sunt conditiile?
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 968/ 29.11.2016, a fost publicat OPANAF 3454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati sau institutii de stat. Acest ordin se aplica de la data aparitiei in Monitorul Oficial, respectiv 29.11.2016.


Contribuabilii care au obligatii fiscale restante pentru care sunt in derulare masuri de executare silita pot beneficia de ridicarea masurilor de executare silita in situatia in care au de primit de la autoritati sau institutii publice sume certe (adica existenta lor rezulta din titlul executoriu), lichide (adica obiectul lor este determinat sau determinabil) si exigibile (adica termenul de plata pe care il aveau datornicii a expirat), cu exceptia celor aflate in litigiu.

In baza prevederilor acestui act normativ, organul fiscal popreste banii ce ar fi trebuit sa ajunga de la autoritati sau institutii publice la contribuabil.

Astfel, daca sumele respective acopera datoria, contribuabilul nu mai este supus executarii silite asa cum a fost inceputa anterior.

Contribuabilii care vor sa beneficieze de aceasta facilitate pot depune la organul fiscal competent, dupa primirea somatiei, o cerere si documentul ce atesta sumele pe care le au de primit de la autoritati sau institutii publice (atestat).  

Important: Daca un contribuabil depune cererea si atestatul dupa ce organul fiscal competent a recuperat deja sumele prin executare silita, sumele respective sunt luate in considerare pentru executari silite viitoare.  
 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016