de Ana Tudor la 07 Aug. 2015 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Daca indeplinesti aceste conditii, poti urma etapele necesare obtinerii autorizatiei si inregistrarii:
Cum iti rezervi denumirea
Trebuie sa completezi cererea de verificare disponibilitate/rezervare firma cu datele din cartea de identitate si sa o depui la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul in a carei raza teritoriala iti stabilesti sediul.
Firma persoanei fizice autorizate se compune din numele acesteia, exact in forma in care este prevazut in cartea de identitate, la care se adauga sintagma "persoana fizica autorizata" sau PFA.
Pentru eliberarea dovezii se platesc urmatoarele taxe:
45 lei – taxa de registru
27 lei, reprezentand un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare si 10% Fondul de buletin prevazute de Legea nr. 85/2006.
Cum autentifici specimenul de semnatura
Specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate se depune la oficiul registrului comertului odata cu cererea de inregistrare si poate fi dat in fata notarului public, in forma legalizata.
Daca nu este dat in fata notarului public, specimenul de semnatura poate fi dat in fata directorului ORC sau a inlocuitorului acestuia, care va certifica semnatura.
Sediul firmei
Sediul profesional al PFA va fi declarat obligatoriu la adresa unui imobil pentru care PFA detine drept de folosinta - de obicei se incheie un contract de comodat.
Daca sediul este situat intr-un imobil colectiv (bloc de locuinte) este necesar avizul asociatiei de proprietari/locatari si al vecinilor afectati de schimbarea destinatiei, potrivit art. 42 al Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari care stabilesc astfel:
"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii".
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii