Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum sa gasesti un job pe masura abilitatilor tale: 4 sfaturi utile


de Redactia PortalPFA la 02 Aug. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gasesti un job pe masura abilitatilor tale: 4 sfaturi utile
Atunci cand aplici pentru un anumit loc de munca este important sa stii cum sa iesi in evidenta. Dar si mai important este sa stii ca ai gasit un job care chiar ti se potriveste. De cele mai multe ori, acest lucru inseamna sa ai o strategie bine definita atunci cand incepi cautarea.


Exista numeroase moduri in care poti sa gasesti un job bun. Poti opta pentru o varianta traditionala si sa aplici direct la anun?uri sau poti sa incerci o varianta indirecta, prin care sa te conectezi cu diferite persoane din industrie. Indiferent de abordarea pe care o ai, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mergi in directia potrivita spre noul tau job.

Tine cont de aspiratiile tale

Incepe prin a analiza ce iti doresti tu cu adevarat de la un job. Poate fi vorba de pozitia pe care vrei sa o ai in companie, de salariu, de dorinta de a lucra intr-o echipa sau de posibilitatea de a lucra cat mai independent. In functie de aceste aspiratii iti poti da seama mai usor spre ce fel de job sa te indrepti.

 

De asemenea, uneori poate fi vorba chiar si de o reorientare profesionala, atunci cand iti dai seama ca doresti sa iti schimbi complet cariera. Atunci cand tii cont de aceste aspecte poti sa filtrezi mai bine ofertele de joburi.

Fa un research complet

Uneori, e nevoie sa faci mai mult decat sa trimiti CV-ul catre tot felul de companii. Gandeste-te la industriile in care ti-ar placea sa lucrezi. De exemplu, daca esti pasionat de calatorii, vezi daca experienta ta te-ar ajuta sa lucrezi in industria de travel. Sau poate te atrage industria de gaming ori IT.

 

De asemenea, incearca sa iei in calcul si stilul tau de viata. Poate iti doresti sa te relochezi si atunci poti sa verifici ofertele pentru locuri de munca Bacau, din alte orase din tara sau chiar din strainatate. Poate iti doresti un job remote sau unul care iti permite sa calatoresti. Indiferent de aspiratiile tale, verifica cat mai bine potentialele industrii si oferta de joburi.

Documenteaza-te cu privire la salarii

Desi nu poti stii de fiecare data, cu exactitate, care sunt salariile oferite in anumite industrii, poti cel putin sa afli care sunt trendurile la momentul actual. Cauta pe internet, conecteaza cu persoane care lucreaza deja in acel domeniu si incearca sa iti faci o idee cu privire la oferta salariala.

 

Exista, de exemplu, oferte de joburi remote in capitala, unde ai posibilitatea de a lucra de oriunde si sa fii platit cu un salariu la un nivel pe masura. Sau poti descoperi ca exista industrii sau chiar judete unde salariile sunt cel putin asemanatoare cu cele din capitala.

Decide ce beneficii vrei

O alta modalitate prin care poti sa restrangi lista de joburi, astfel incat sa gasesti acel job care ti se potriveste, este sa te gandesti la ce beneficii iti doresti. De cele mai multe ori este vorba de beneficii negociabile. Poate fi vorba, in primul rand, chiar de salariu sau prime de performanta.

 

Alte beneficii pot include posibilitatea de a primi tichete de masa sau de vacanta, de a avea zile in plus de concediu, asigurare medicala sau abonament la o sala de fitness. Munca de acasa sau posibilitatea de a calatori sunt alte benficii pe care poti sa le ai in vedere. Asa ca e necesar sa stabilesti de la bun inceput ce beneficii poti sa negociezi si care sunt absolut necesare.

 

Un job bun depinde de ceea ce iti doresti cu adevarat si care este cariera pe care vrei sa o urmezi. Poate vrei sa avansezi profesional sau poate te gandesti ca e timpul sa schimbi profesia sau chiar orasul in care lucrezi. Important este sa te implici cat mai mult in acest proces si sa tii cont de aspiratiile tale.

 

Sursa foto: Shutterstock


 

Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016