Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Declaratia 230 – care este termenul de depunere pentru anul 2019?


de Viorica Ghinea la 13 Mar. 2019
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 230 – care este termenul de depunere pentru anul 2019?
Declaratia 230 reprezinta Cererea privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii. Aceasta poate fi completata si depusa de catre persoanele fizice, care in anul 2018 au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii din Romania, pot solicita organului fiscal central competent directionarea sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.


Cititi si: Declaratia 230 in anul 2020. Care sunt modificarile aduse fata de anul 2019?

 

UPDATE in 13 martie. Guvernul a prelungit termenul limita pentru depunerea formularului 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii. Premierul Viorica Dancila a precizat ca, “pentru a veni in sprijinul cetatenilor care vor sa doneze 2 % sau 3 % din impozitul pe venit, dar si al organizatiilor neguvernamentale beneficiare, care colecteaza, centralizeaza si depun formularul 230, prelungim termenul acestui document tot pana la data de 31 iulie 2019.”


Initial, perioada de depunere pentru formularul 230 fusese scurtata de la 25 mai la 15 martie 2019. Intregul impozit pe venit se va indrepta catre stat daca declaratia nu este depusa pana la termenul limita de 31 iulie 2019.

 

Procentul poate fi redirectionat dupa cum urmeaza:


a) 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult; sau

b) 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii; sau

c) 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.

 

Formularul 230: care este procedura de baza?

 

Formularul 230 se completeaza in doua exemplare de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora, potrivit dispozitiilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare si se depune la organul fiscal competent impreuna cu anexele completate, daca este cazul, in format hartie, direct la registratura organului fiscal, prin posta, cu confirmare de primire, sau poate fi transmis si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul prin intermediul serviciului Spatiul privat virtual.

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si/sau venituri din pensii si opteaza pentru directionarea sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pentru sustinerea mai multor entitati nonprofit/unitati de cult, precum si pentru acordarea de burse private, completeaza in mod corespunzator formularul "Anexa nr. . . . . la Cererea privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii".



Baza legala: O.P.A.N.A.F. nr. 50/11.01.2019, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 40 din 15 ianuarie 2019.


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.37 din 105 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Comentarii 1 comentariiAdauga comentariul tau

Craitar daniel 2019-08-14 00:54:41

Da doresc sa miste trimete pe email toate informa?ii

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016