Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Finantele NU mai amana termenul pentru depunerea declaratiilor fiscale de la 25 martie


de Viorica Ghinea la 23 Mar. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele NU mai amana termenul pentru depunerea declaratiilor fiscale de la 25 martie
MFP (Ministerul Finantelor Publice) a anuntat contribuabilii ca renunta la propunerea de prorogare a termenulu de depunere a declaratiilor fiscale de la 25 martie la 25 aprilie.


Potrivit unui comunicat de presa, "conducerea Ministerului Finantelor Publice si ANAF asigura contribuabilii ca toate cazurile exceptionale si argumentate de intarzieri in depunerea declaratiilor vor fi tratte cu toata deschiderea si indulgenta prevazuta de lege.” 
 
Totusi, tinandu-se cont de situatia delicata provocata de pandemia de coronavirus, autoritatile vor fi intelegatoare daca firmele/PFA-urile intarzie cu depunerea acestor declaratii fiscale. “Desi ne dorim ca firmele sa depuna declaratiile fiscale pe 25 martie, acestea NU PATESC NIMIC daca nu o vor fac.“, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei si mediului de afaceri.
 
Iata si alte masuri luate de Finante in contextul coronavirusului:
 
  • nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente incepand cu data intrarii in vigoare a ordonante de urgenta si neachitate pana la 30 de zile dupa incetarea starii de urgenta;
     
  • aceste obligatii fiscale nu sunt considerate obligatii fiscale restante;
     
  • se suspenda sau nu incep masurile de executare silita prin poprire a creantelor bugetare, cu exceptia executarilor silite care se aplica pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotarari judecatoresti pronuntate in materie penala. Masurile de suspendare a executarii silite prin poprire asupra sumelor urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti se aplica, prin efectul legii, de catre institutiile de credit sau tertii popriti, fara alte formalitati din partea organelor fiscale.
     
Aceste masuri fiscale inceteaza in termen de 30 de zile de la incetarea starii de urgenta. 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016