de Viorica Ghinea la 24 Iul. 2019
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Declaratia unica devine un subiect din ce in ce mai arzator, pe masura ce se apropie termenul de depunere - 31 iulie 2019.
Va prezentam mai jos un caz “cules” din intrebarile adresate in cadrul sesiunii de asistenta online. Un contribuabil se intreaba daca mai are obligatia depunerii declaratiei unice in situatia de mai jos. Persoana fizica realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, veniturile sunt declarate de catre “angajator” prin intermediul D112 si impozitul a fost retinut si platit la sursa si la unele contracte s-a platit si CAS si CASS.
Iata mai jos raspunsul pe care l-au oferit specialistii ANAF:
Din situatia prezentata de dvs, intelegem ca realizati venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru care impozitul se retine la sursa, obtinut de la un singur platitor de venit, iar nivelul net sau brut, dupa caz, estimat al acestor venituri, pentru anul curent, este cel putin egal cu 12 salarii minime brute pe tara in vigoare in anul pentru care se datoreaza contributiile sociale. In aceasta situatie platitorul de venit are obligatia sa calculeze, sa retina si sa plateasca contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale, precum si sa depuna Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.
Nivelul contributiilor calculate si retinute la fiecare plata de catre platitorul de venit este cel stabilit de parti, pana la concurenta contributiilor aferente venitului ales precizat in contract.
In aceasta situatie dvs nu aveti obligatia depunerii declaratiei unice.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii