Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Impozitul pe bacsis se intoarce!


de Cecilia Pavelescu la 16 Oct. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul pe bacsis se intoarce!
O masura controversata, din nou in atentia autoritatilor: impozitul pe bacsis revine, iar dovada consta in faptul ca reprezentanti ai domeniului HORECA au in lucru, impreuna cu Ministerul de Finante, un proiect prin care este prevazuta impozitarea bacsisului cu 16%.


Se fiscalizeaza astfel bacsisul pe care il primesc ospatarii si, considera autoritatile, masura va aduce si bani la buget. 

"Pe notele de plata din restaurante va aparea o rubrica noua: bacsisul pe care un client vrea il lase ospatarului, fie ca plateste numerar, fie cu cardul. Odata ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate", informeaza Digi24.ro

Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante, a declarat, citat de aceeasi sursa: "Bacsisul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16 la suta, diferenta sa ii apartina ospatarului”.

De asemenea, Dragos Petrescu, presedintele HORA, a precizat: "Multi dintre noi au avut ocazia sa calatoreasca si stiu ca pe bonul fiscal pe care il primiti oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa aveti o rubrica pe care scrie tip”.

Mai mult, Octav Dura, presedintele Asociatiei Comerciantilor din Centrul Vechi: "In industria ospitalitatii, oamenii traiesc foarte mult din partea de tips. Salariile fiind mai mici ca in alte industrii”. Ramane insa de vazut in ce masura bacsisul poate fi considerat realmente sursa de venit. 

Conform sursei amintite, romanii lasa bacsis intre 7 si 8 la suta din cifra de afaceri a unui restaurant. Proprietarii de baruri si restaurante considera ca, in conditiile in care valoarea pietei depaseste 600 de milioane de euro anual, procentul nefiscalizat, reprezentand bacsisul, este o suma considerabila. 

Practic, vom oferi bacsis odata cu nota de plata, bifand cat anume dorim sa ii lasam ospatarului. Alte tari include bacsisul in nota de plata, ceea ce poate face ca unii chelneri sa nu isi mai primeasca, de fapt, bacsisul. 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016