de Cecilia Pavelescu la 16 Oct. 2017
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Se fiscalizeaza astfel bacsisul pe care il primesc ospatarii si, considera autoritatile, masura va aduce si bani la buget.
"Pe notele de plata din restaurante va aparea o rubrica noua: bacsisul pe care un client vrea il lase ospatarului, fie ca plateste numerar, fie cu cardul. Odata ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate", informeaza Digi24.ro.
Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante, a declarat, citat de aceeasi sursa: "Bacsisul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16 la suta, diferenta sa ii apartina ospatarului”.
De asemenea, Dragos Petrescu, presedintele HORA, a precizat: "Multi dintre noi au avut ocazia sa calatoreasca si stiu ca pe bonul fiscal pe care il primiti oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa aveti o rubrica pe care scrie tip”.
Mai mult, Octav Dura, presedintele Asociatiei Comerciantilor din Centrul Vechi: "In industria ospitalitatii, oamenii traiesc foarte mult din partea de tips. Salariile fiind mai mici ca in alte industrii”. Ramane insa de vazut in ce masura bacsisul poate fi considerat realmente sursa de venit.
Conform sursei amintite, romanii lasa bacsis intre 7 si 8 la suta din cifra de afaceri a unui restaurant. Proprietarii de baruri si restaurante considera ca, in conditiile in care valoarea pietei depaseste 600 de milioane de euro anual, procentul nefiscalizat, reprezentand bacsisul, este o suma considerabila.
Practic, vom oferi bacsis odata cu nota de plata, bifand cat anume dorim sa ii lasam ospatarului. Alte tari include bacsisul in nota de plata, ceea ce poate face ca unii chelneri sa nu isi mai primeasca, de fapt, bacsisul.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii