Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Impozitul pe gospodarie pentru PFA-uri. Cum determinam baza impozabila?


de Victor Achim la 24 Apr. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul pe gospodarie pentru PFA-uri. Cum determinam baza impozabila?
Impozitul pe venitul anual global va incluse si cota de impozitare dedicata castigurilor din activitati independente. PFA-urile vor fi obligate sa procedeze similar persoanelor fizice angajate cu contract de munca si sa depuna pana la 25 mai, an de an, declaratia fiscala aferenta impozitului propus intr-un nou proiect al Ministerului de Finante.


Noul proiect despre care am scris pe larg aici propune Codul economic al Romaniei, incluzand si Codul fiscal. Cu toate acestea, a fost publicat un document de lucru in care e prezentat doar capitolul referitor la impozitul pe venitul anual global.

Gabriel Sincu, director executiv al departamentului de asistenta fiscala si juridica la EY Romania, a explicat pentru Profit.ro ca  venitul net anual din activitati independente ar urma sa se determine prin deducerea din venitul brut anual a unei cote forfetare de cheltuieli de 40% aplicata asupra venitului brut si a valorii anuale a cheltuielilor de personal platite in anul fiscal respectiv:

"Se da o cota forfetara de 40%, dar nu imi este clar daca se mai dau si alte deduceri legate de business, pe baza de cheltuieli deductibile si in ce masura. Potrivit proiectului, contribuabilii care desfasoara activitati independente au obligatia sa completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidenta fiscala si nu are obligatii privind evidenta contabila. Deci inseamna ca nu mai avem sistemul real. Eu ca PFA nu ar trebui sa mai pot sa am pierdere”.

Cu alte cuvinte, din totalul veniturilor, un PFA va scadea 40% cheltuielile deductibile, iar diferenta va reprezenta baza impozabila asupra careia se va aplica impozitul pe venitul global.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.2 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016