Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Inchirierea in scop turistic a camerelor din locuinta personala: Aspecte importante in 2025


de Alina Ilie la 20 Ian. 2025
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inchirierea in scop turistic a camerelor din locuinta personala: Aspecte importante in 2025
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov vine in intampinarea persoanelor fizice care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic de pana la 5 camere situate in locuinte proprietate personal sau din desfasurarea activitatii ca punct gastronomic local cu urmatoarele precizari:


--> Persoanele fizice care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a unui numar de pana la 5 camere situate in locuinte proprietate personala si le informeaza cu privire la faptul ca acestea datoreaza impozit pe venit calculat pe baza normei de venit:
10% x norma de venit, diminuata dupa caz cu coeficientii de corectie.

Nivelul normei de venit pentru anul 2025, la nivelul judetului Brasov, pentru statiunile turistice de interes national: Poiana Brasov, Predeal, Rasnov este 13.500 lei/camera, pentru statiunile turistice de interes local: Bran, Moieciu, Paraul Rece, Sacele, Sambata de Sus, Timisu de Sus, Vama Buzaului si zona turistica a municipiului Fagaras este 8.500 lei/camera, iar pentru celelalte localitati este 11.000 lei/camera.

Nivelul normei de venit pentru anul 2025 si coeficientii de corectie pot fi vizualizati AICI >>

--> Persoanele fizice care obtin venituri din desfasurarea activitatii ca punct gastronomic local datoreaza impozit pe venit calculat pe baza normei de venit: 10% x norma de venit, diminuata dupa caz cu coeficientii de corectie.
Punctul gastronomic local este o unitate de valorificare a productiei primare locale, situata intr-o localitate rurala, unde se prepara si se servesc produse alimentare, dupa retete specifice zonei, direct catre consumatorul final, pentru un numar maxim de 15 persoane simultan, potrivit Legii nr. 412/2023 pentru infiintarea si functionarea punctelor gastronomice locale.

Nivelul normei de venit pentru anul 2025 corespunzatoare unui punct gastronomic local este de 44.400 lei.

Nivelul normei de venit pentru anul 2025 si coeficientii de corectie pot fi vizualizati AICI >>

Pentru aceste venituri se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate daca valoarea acestora cumulata, dupa caz, cu alte venituri obtinute pentru care se datoreaza aceasta contributie, depaseste un plafon de 6 salarii minime brute pe tara (pentru anul 2025: 6 x 4.050 lei = 24.300 lei).

 

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016