Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

MFP a publicat procedura care ii vizeaza pe contribuabilii cu datorii mici


de Viorica Ghinea la 20 Sep. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP a publicat procedura care ii vizeaza pe contribuabilii cu datorii mici
MFP (Ministerul Finantelor Publice) a elaborat procedura pentru anularea restantelor accesorii aferente obligatiilor bugetare datorate la 31 decembrie 2018.


Astfel contribuabilii vor putea solicita facilitatile fiscale reglementate in Capitolul II din Ordonanta Guvernului nr.6/2019 pana la 16 decembrie 2019. Notificarea privind intentia de accesare a facilitatii fiscale si cererea de acordare a facilitatii fiscale se pot depune inclusiv prin aplicatia online ”Spatiul privat virtual”. Din categoria contribuabililor cu datorii mici fac parte aproape 23.000 de persoane fizice, PFA-uri, II-uri, IF-uri si profesiile liberale.
 

Cine poate beneficia de aceste facilitati fiscale?

Pot solicita anularea accesoriilor persoanele juridice care, la 31 decembrie 2018 inclusiv, au obligatii bugetare principale restante administrate de ANAF mai mici de un milion lei. Beneficiaza de aceste facilitati fiscale persoanele fizice sau entitatile fara personalitate juridica, unitatile administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti ori institutiile publice, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale restante administrate de ANAF inregistrat la 31 decembrie 2018 inclusiv.

 In aceasta categorie sunt inclusi si debitorii declarati insolvabili, persoanele carora li s-a stabilit raspunderea solidara potrivit Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala sau raspunderea potrivit Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, ori potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, pentru obligatiile bugetare aferente perioadei anterioare datei de 31 decembrie 2018 inclusiv, indiferent de data emiterii deciziei de atragere a raspunderii sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de atragere a raspunderii.

De asemenea, sunt inclusi debitorii aflati in procedura insolventei, ori aflati in dizolvare, debitorii care la 31 decembrie 2018 inclusiv, inregistreaza doar obligatii de plata accesorii nestinse aferente obligatiilor bugetare principale stinse pana la aceasta data, iar accesoriile nu au fost stinse pana la 8 august 2019 si debitorii carora li s-au comunicat decizii de impunere aferente unor obligatii bugetare principale scadente pana la 31 decembrie 2018 inclusiv, ca urmare a unei inspectii fiscale in derulare la data de 8 august 2019, indiferent de cuantumul obligatiilor bugetare principale si de data comunicarii deciziei de impunere.


ANAF emite decizia de amanare la plata a accesoriilor si decizia de anulare a acestora pentru obligatiile bugetare pe care le administreza daca sunt indeplinite conditiile prevazute. Similar, daca prin hotarare a consiliilor locale se stabileste acordarea acestor facilitati fiscale, precum si procedura aplicabila, directiile de impozite si taxe locale din cadrul primariilor emit decizii de amanare la plata a accesoriilor si de anulare a acestora pentru obligatiile bugetare pe care le administreza, daca sunt indeplinite conditiile legale.
 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016