de Ana Tudor la 27 Apr. 2016 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Firmele locale vor fi afectate de la 1 mai de modificarile aduse de noul Cod Vamal al UE. Acesta prevede printre altele si o noua structura pentru organizarea regimurilor vamale.
Modificarea presupune corelarea prevederilor din Codul fiscal cu noile regimuri speciale ale Codului Vamal al UE, iar noua definitie a exportatorului din legislatia vamala va fi corelata de la 1 mai cu legislatia privind TVA. Asadar, operatorii din afara UE nestabiliti nu mai pot realiza operatiuni de export.
"Noul pachet legislativ de baza are, in prezent, aproximativ 1.000 de pagini, la care se vor adauga si un numar ridicat de ordine ale ANAF care urmeaza sa fie emise in perioada imediat urmatoare. Tocmai de aceea, am propus constituirea unui grup de lucru intre reprezentantii mediului de afaceri si cei ai vamii romane", a adeclarat Daniel Anghel, Lider Impozite si Taxe Indirecte, PwC Europa Centrala si de Est.
Vor fi afectate de noul Cod Vamal al UE si procedurile privind preturile de transfer sau de valoare in rama, iar contribuabilii vor putea solicita emiterea de acorduri de pret in avans autoritatilor fiscale.
"In problematica preturilor de transfer si a valorii in vama este important ca operatorii economici sa poata beneficia de o abordare unitara, care sa aiba la baza punctele de vedere exprimate de autoritatea fiscala si cea vamala. Spre exemplu, se impune o astfel de abordare inaintea emiterii unui Acord de Pret in Avans", a mai explicat Daniela Dinu, Director, Consultanta Fiscala, PwC Romania.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii