Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Numarul firmelor si PFA-urilor in insolventa a crescut cu 5,5%, in primele 8 luni


de Victor Achim la 25 Sep. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul firmelor si PFA-urilor in insolventa a crescut cu 5,5%, in primele 8 luni
Datele publicate pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) arata ca numarul societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa a crescut in primele opt luni din acest an cu 5,55%, comparativ cu perioada similara din 2016, la 5.758 de unitati.


 
Cele mai multe firme si PFA-uri in insolventa sunt din Bucuresti, respectiv 1.228, in crestere cu 10,33% comparativ cu ianuarie - august 2016, Capitala fiind urmata de judetul Iasi, cu 352 (+6,67%), si de Bihor, cu 319 cazuri (-15,83%), informeaza Economica.net.
 
Conform aceleiasi surse, se constata ca cele mai multe insolvente au fost inregistrate in comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor - 1732, in scadere cu 0,7%.
 
In plus, 10.043 firme si-au suspendat activitatea (-13,52%), iar 18.185 s-au dizolvat, numar in scadere cu -16,34%.
 
Aproape jumatate dintre companiile active in Romania prezinta un risc de insolventa ridicat, se arata intr-un comunicat al Coface.
 
"Ponderea foarte ridicata a companiilor cu risc major de insolventa este explicata de fenomenul polarizarii firmelor romanesti, mult mai accentuat comparativ cu ceea ce observam in Ungaria, Polonia sau Cehia. Spre exemplu, cele mari mari 10% din firmele romanesti detineau la sfarsitul anului 2015 aproape 91% din totalul veniturilor inregistrate de catre intreg mediul de afaceri, in timp ce aceasta pondere este mult mai scazuta in cazul Ungariei (72%), Poloniei (68%) sau Cehiei (59%)", se arata in document.
 
Potrivit acestuia, 99% dintre companiile romanesti se lupta pentru o cota de piata de maximum 33%, in conditii de concurenta foarte agresiva si economie subterana mult mai ridicata decat media inregistrata in UE.
 
"Sapte din zece companii isi platesc mai tarziu furnizorii comparativ cu durata medie de colectare a creantelor si rotatie a stocurilor. Dintre acestea, 60% isi finanteaza investitiile pe termen lung, 30% isi ramburseaza creditele bancare contractate pe termen lung (soldul creditului bancar acordat companiilor scade cu aproximativ 5% de an-la-an) si/ sau plata unor dividende (in conditii fiscale avantajoase de impozit diminuat la 5%), in timp ce 10% isi finanteaza companii din grup", mentioneaza sursa citata.
 
 

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016