de Cecilia Pavelescu la 06 Feb. 2017
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Contribuabililor persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA li se aduce la cunostinta ca organele fiscale competente pot aproba, la solicitarea justificata a persoanei impozabile, o alta perioada fiscala, respectiv:
a) semestrul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 3 luni calendaristice dintr-un semestru;
b) anul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 6 luni calendaristice dintr-o perioada de un an calendaristic.
In vederea utilizarii ca perioada fiscala a semestrului sau anului calendaristic, persoana impozabila trebuie sa depuna o cerere justificata la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie a anului in care se exercita optiunea. Cererea se completeaza pe formularul 306 "Cerere privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic", prevazut in anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2037/2016 privind Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 534 din 15 iulie 2016. Cererea va fi insotita de documente din care sa rezulte activitatea desfasurata si periodicitatea, respectiv:
>> declaratie pe propria raspundere privind activitatea efectiv desfasurata;
>> balantele de verificare intocmite pentru anul anterior, contracte sau comenzi, dupa caz;
>> jurnalul de vanzari intocmit pentru anul fiscal anterior;
>> alte documente relevante pentru luarea deciziei. Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau in a carui evidenta fiscala este inregistrata.
Cererea se solutioneaza in termenul prevazut de art. 77 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. Perioada fiscala aprobata este valabila incepand cu termenele de declarare si plata urmatoare datei comunicarii Deciziei privind perioada fiscala pentru taxa pe valoarea adaugata si se mentine pe durata pastrarii conditiilor care au stat la baza aprobarii perioadei fiscale prin decizie. La data modificarii conditiilor care au stat la baza aprobarii perioadei fiscale prin decizie, persoana impozabila este obligata sa instiinteze in scris organul fiscal competent, prin completarea unei declaratii de mentiuni, in vederea actualizarii vectorului fiscal pentru taxa pe valoarea adaugata.
Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Termen-limita 27 februarie: Ce declaratii se depun? Obligatii ONG-uri in 2017: Se declara si se achita impozitul pe profit pana la 27 februarie 2017 27 februarie 2017: termen limita de declarare si plata a impozitului pe profit pentru anul 2016. Declaratia 101Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii