de Viorica Ghinea la 19 Aug. 2019
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Prezentam mai jos un studiu de caz care v-ar putea fi de un real ajutor daca va aflati in aceeasi situatie. Iata ce raspuns au oferit specialistii ANAF!
O persoana fizica autorizata ce presteaza servicii de ghid turistic direct catre persoane fizice este obligata sa detina si sa utilizeze casa de marcat, in conditiile in care incasarea contravalorii prestarii serviciilor se realizeaza exclusiv prin transfer bancar?
Raspuns ANAF
Potrivit dispozitiilor art. 1 alin.(1) si (2) din OUG 28/1999 - operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le inmaneze clientilor, cu exceptiile prevazute la art. 2 din acelasi act normativ, iar la solicitarea acestora vor elibera si factura, in conditiile legii. In cuprinsul art. 1 alin. (2) din HG nr. 479/2003, se precizeaza ca sunt considerate substitute de numerar bonurile de valoare acordate potrivit legii, de tipul tichetelor de masa, voucherelor de vacanta, tichetelor cadou si tichetelor de cresa, tichetelor sociale, tichetului Rabla si altele asemenea.
Astfel, incasarile prin virament bancar nu intra sub incidenta prevederilor art. 1 alin.(1) si (2) din OUG 28/1999.
Citeste si: PFA care vinde in piata. Care sunt obligatiile fiscale?
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii