Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

PFA cu norma de venit sub plafon. Cum trebuie completata Declaratia unica pentru acordarea bonificatiilor?


de Redactia PortalPFA la 23 Iun. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA cu norma de venit sub plafon. Cum trebuie completata Declaratia unica pentru acordarea bonificatiilor?
Prezentam in continuare situatia unei PFA cu norma de venit sub plafon, care a achitat deja impozitul pentru anul 2019, dar care inca nu a depus Declaratia unica pentru 2019.


Reprezentantii ANAF au oferit indrumari legate de completarea Declaratiei unice, astfel incat sa se poate beneficia de bonificatiile oferite de Guvern.

 

Completarea Declaratiei unice pentru acordarea bonificatiilor: raspunsul ANAF


Daca nu ati depus declaratia unica pentru anul 2019 (care avea termen de depunere anul trecut) este necesar sa completati si sa depuneti mai intai declaratia unica aprobata prin OPANAF nr.49/2019, iar in vederea acordarii bonificatiilor prevazute in OUG nr.69/2020, veti completa si declaratia unica aprobata prin OPANAF nr.1107/2020, bifand urmatoarele casute:


1. Declaratie pentru aplicarea bonificatiei in cazul contribuabililor care obtin venituri anuale pentru care exista obligatia completarii si depunerii numai a declaratiei prevazuta la art.120 din Codul fiscal, de la lit.B din formular

2. Sumarul obligatiilor datorate de persoanele fizice care obtin venituri anuale pentru care exista obligatia completarii si depunerii numai a declaratiei prevazute la art.120 din Codul fiscal, precum si de persoanele fizice care au optat in anul 2019 pentru plata contributiei de asigurari sociale sau a contributiei de asigurari sociale de sanatate potrivit art.148 alin.(3), respectiv art.180 din Codul fiscal, de la sectiunea 5 a capitolului I din declaratie.

Pentru anul 2020, in conditiile continuarii desfasurarii activitatii, se va completa, in mod corespunzator, Cap II din formular.
 


Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.46 din 12 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016