Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

PFA-urile din sectorul vitivinicol pot primi de la stat o subventie egala cu echivalentul in lei a 500 euro/ha


de Viorica Ghinea la 07 Dec. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA-urile din sectorul vitivinicol pot primi de la stat o subventie egala cu echivalentul in lei a 500 euro/ha
Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale din sectorul vitivinicol pot primi sprijin financiar de la stat daca respecta anumite criterii de eligibilitate, stabileste OUG nr. 205/2020 (M.O. 1169 din 3 decembrie 2020).


Acest act normativ aproba schema de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii producatorilor din sectorul vitivinicol, in contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.
 
(1) Schema se aplica producatorilor vitivinicoli care desfasoara activitati pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale, intreprinderilor familiale, constituite in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016, si persoanelor juridice, denumiti in continuare beneficiari.
 
(2) Schema nu se aplica beneficiarilor prevazuti la alin. (1) care au obtinut un ajutor ilegal anterior declarat incompatibil cu piata interna printr-o decizie a Comisiei Europene, atat timp cat ajutorul ilegal nu este rambursat sau platit intr-un cont cu destinatie speciala, reprezentand valoarea totala si dobanzile aferente ajutorului ilegal si incompatibil cu piata interna.
 
Beneficiarii primesc o subventie egala cu echivalentul in lei a 500 euro/ha, dar nu mai mult decat echivalentul in lei a 100.000 euro pentru acelasi beneficiar. Ajutorul poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate in conformitate cu Comunicarea Comisiei Europene - Cadrul temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), cu modificarile si completarile ulterioare, fara a depasi echivalentul in lei a 100.000 euro pentru acelasi beneficiar.
 
 
Potrivit OUG nr. 205/2020, beneficiarii care solicita ajutorul de stat trebuie sa indeplineasca, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului, urmatoarele criterii de eligibilitate:
 
a) sa fie inregistrati in evidentele APIA in anul 2020, cu cerere unica de plata pe suprafata;
 
b) sa exploateze plantatii viticole inscrise in Registrul plantatiilor viticole si sa aiba pentru acestea depuse si inregistrate declaratii de recolta aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019, potrivit prevederilor legale in vigoare;
 
c) sa nu depaseasca valoarea totala de 100.000 euro/beneficiar in baza pct. 3.1 din Comunicarea Comisiei Europene - Cadrul temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), cu modificarile si completarile ulterioare;
 
d) sa nu se afle in dificultate, respectiv reorganizare, faliment sau lichidare in evidentele Oficiului National al Registrului Comertului la data de 31 decembrie 2019 sau, in cazul persoanei fizice, nu a fost emisa o decizie definitiva a instantelor judecatoresti de constatare a falimentului pana la data de 31 decembrie 2019.
 
 Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta si data de 31 decembrie 2020.
 
 
Mai multe detalii despre schema de ajutor de stat pe contabilul.ro

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016