Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Prestare de servicii de catre PFA si incasarea prin virament bancar. E obligatorie casa de marcat?


de Victor Achim la 15 Aug. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prestare de servicii de catre PFA si incasarea prin virament bancar. E obligatorie casa de marcat?
Daca va numarati printre PFA-urile care presteaza servicii in zona organizarilor de evenimente, atunci urmatoarele informatii v-ar putea scuti de multe batai de cap in relatia cu Fiscul. Luam astfel exemplul concret al unui PFA care presteaza servicii de fotografiere pentru evenimente.


Se intocmeste contractul cu clientul, se emite factura pe care se specifica faptul ca se va face plata prin virament bancar. Vom vedea daca in acest caz PFA-ul este obligat sa isi cumpere casa de marcat avand in vedere ca majoritatea contractelor se incheie cu persoane fizice.
 
Potrivit art. 1 alin. 1 din OUG 28/1999 sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat) operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.
 
PFA-ul are calitatea de operator economic cu prestarea de servicii direct in favoarea populatiei, iar activitatea desfasurata nu face parte din activitatile exceptate prevazute la art. 2 din ordonanta, astfel ca, in principiu, ar trebui sa se doteze cu aparat de marcat electronic fiscal. De mentionat ca in ipoteza in care se incaseaza, chiar si partial, serviciile prestate prin utilizarea cardurilor bancare (deci nu prin numerar efectiv), obligatia de dotare cu aparat de marcat subzista intrucat art. 1 alin. 1 din ordonanta se refera atat la incasarile cu numerar, cat si la incasarile prin  prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar (bonuri valorice, tichete-cadou etc.).
 
Insa, daca incasarea serviciilor prestate se face exclusiv prin virament bancar (cu ordin de plata), atunci dotarea cu aparat de marcat nu mai este obligatorie, ci optionala.


 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist
 
 

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016