Registrul de evidenta fiscala are ca scop inscrierea informatiilor care stau la baza determinarii venitului net anual/pierderii nete anuale cuprins/cuprinse in Declaratia privind venitul realizat din Romania.
In cazul asocierilor fara personalitate juridica si entitatilor supuse regimului transparentei fiscale, informatiile din Registrul de evidenta fiscala stau la baza determinarii venitului net anual/pierderii nete anuale cuprins/cuprinse in Declaratia anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale. Registrul de evidenta fiscala are ca scop inscrierea informatiilor care stau la baza determinarii venitului net anual/pierderii nete anuale cuprins/cuprinse in Declaratia privind venitul realizat din Romania.
Termenul pentru completarea Registrului de evidenta fiscala
Registrul de evidenta fiscala se completeaza anual cu totalul veniturilor si totalul cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestora, in anul curent, pentru intreaga perioada de activitate desfasurata in anul fiscal precedent, pana la data depunerii Declaratiei privind venitul realizat din Romania, dar nu mai tarziu de termenul de depunere stabilit de lege.
Registrul de evidenta fiscala se completeaza astfel incat sa permita identificarea si controlul operatiunilor efectuate pentru determinarea venitului net anual/pierderii nete anuale, care sa corespunda cu cel/cea cuprins/cuprinsa in Declaratia privind venitul realizat din Romania sau in Declaratia anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale, dupa caz, si in orice alta Declaratie rectificativa depusa ulterior.
Registrul de evidenta fiscala in situatia in care contribuabilul are mai multe surse de venit
Registrul de evidenta fiscala se tine, dupa caz, pe fiecare sursa de venit din cadrul fiecarei categorii de venit, astfel incat venitul brut si cheltuielile deductibile determinate anual sa corespunda cu cele inscrise in Declaratia privind venitul realizat din Romania sau in Declaratia anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale, dupa caz.
In cazul in care contribuabilul are mai multe surse de venit, evidenta se tine pe fiecare sursa de venit in cadrul aceluiasi registru de evidenta fiscala.
Registrul de evidenta fiscala: cum sa aplicati corect cerintele legii
REF vizeaza toti contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectueaza in sistem real, iar completarea lui corecta are o importanta majora, el fiind documentul in baza caruia contribuabilul persoana fizica se autoimpune, atat pentru impozit, cat si pentru contributii.
Pentru a evita orice erori, v-am pregatit o lucrare extrem de oportuna in acest context:
Registrul de Evidenta Fiscala PFA, care va ofera solutii punctuale si raspunsuri pentru o serie de intrebari practice:
- Ce categorii de contribuabili au obligatia completarii REF?
- Pana la ce termen trebuie completat acest Registru?
- Cum se evidentiaza veniturile brute si cheltuielile deductibile?
- Ce NU se inregistreaza in REF?
- Cum se pot opera modificari in Registrul de Evidenta Fiscala? Etc.
Important! In cadrul lucrarii, gasiti exemple de completare a Registrului de Evidenta Fiscala! Totul ca sa va fie cat mai usor sa intelegeti si sa aplicati corect cerintele legii.
Click aici pentru Formularul de Comanda >>
Foto: pexels.com