Fiscalitatea PFA a devenit extrem de complicata, legislatia fiind dispersata in numeroase legi, ordonante, norme si precizari, ceea ce o face din ce in ce mai greu de inteles si, implicit, generatoare de numeroase dificultati. Chiar si pentru cele mai simple forme de activitate – fie ca vorbim de PFA, II sau IF – reglementarile sunt mai complexe decat in cazul unui SRL.
Iti punem la dispozitie un pachet cu toate explicatiile, cu exemple 100% practice, care acopera toate aspectele functionarii unei PFA/II/IF: venituri, cheltuieli, impozite, contributii, plafoane, Declaratia unica si gestionarea relatiei cu organele de control.
De asemenea, iti oferim informatii complete despre Registrul de Evidenta Fiscala (REF) - un document in care trebuie sa treci totalul veniturilor si totalul cheltuielilor pentru intreaga perioada de activitate desfasurata in anul fiscal precedent pana la data depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate.
Descopera AICI oferta saptamanii >>
PFA/II/IF: Taxe, Impozite, Deduceri, Contributii
Lucrarea abordeaza problemele aparute din perspectiva ta, a contribuabilului hotarat sa-si salveze, ba chiar sa isi dezvolte afacerea, in conditii de fiscalitate crancena!
Aceasta lucrare iti explica:
- cum poti plati pe minim darile catre stat si pastra cat mai multi din banii munciti (din ce in ce mai greu), in propriul buzunar
- care sunt regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile
- cum sa platesti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba de controversatele contributii si plafoane
- cum sa jonglezi cu normele de venit astfel incat tu sa fii cel avantajat
...click aici >>
- ce decizie sa iei ACUM pentru a supravietui noilor reglementari fiscale
- ce faci cu cresterea impozitului pentru spatiul in care iti desfasori activitatea? Mai trebuie evaluare?
- ce modificari au aparut in Declaratia Unica in 2025?
- cum lichidezi avantajos (chiar daca pare paradoxal) PFA/II/IF
Beneficiezi de:
- explicatii documentate ale schimbarilor legislative la zi
- ghid de aplicare corecta a legislatiei actualizate
- sfaturi, atentionari si recomandari privind aplicarea corecta a legii
- nuantari pentru fiecare capitol in parte.
Gasesti in aceasta lucrare TOATE detaliile si explicatiile despre
Taxele, Impozitele, Contributiile, Deducerile si Cheltuielile unei Persoane Fizice Autorizate, a unei Intreprinderi individuale sau familiale!
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Daca obtii venituri din activitati independente...
... atunci esti obligat sa completezi si sa pastrezi permanent la sediul tau Registrul de Evidenta Fiscala (REF). Acesta vizeaza toti contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectueaza in sistem real, iar completarea lui corecta are o importanta majora, el fiind documentul in baza caruia contribuabilul persoana fizica se autoimpune, atat pentru impozit, cat si pentru contributii.
Pentru a evita orice erori, ti-am pregatit o lucrare extrem de oportuna in acest context: Registrul de Evidenta Fiscala PFA, care iti ofera solutii punctuale si raspunsuri pentru o serie de intrebari practice:
Ce categorii de contribuabili au obligatia completarii REF?
Pana la ce termen trebuie completat acest Registru?
...detalii aici >>
Cum se evidentiaza veniturile brute si cheltuielile deductibile?
Ce NU se inregistreaza in REF?
Cum se pot opera modificari in Registrul de Evidenta Fiscala?
Etc.
Lucrarea iti permite sa intelegi exact prevederile legislative in vigoare, sa identifici zonele unde poti gresi, sa gestionezi totul corect, sa fii pregatit in cazul unui control ANAF!
Beneficiaza acum de OFERTA SAPTAMANII pentru PFA >>