de Cecilia Pavelescu la 12 Ian. 2017 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
- contribuabilii care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetaredezvoltare, definita potrivit Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si activitati conexe acesteia sunt scutiti de impozit pe profit pe o perioada de 10 ani de activitate.
Aceasta facilitate fiscala va fi pusa in aplicare in conditiile respectarii reglementarilor in domeniul ajutorului de stat;
- pentru incadrarea ca microintreprindere conditia privind veniturile realizate pana la 100.000 euro s-a modificat la 500.000 euro, si cota de impozit este de 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati iar cota de 3% se mentine pentru microintreprinderile care nu au salariati. Aceste prevederi se aplica incepand cu 01 februarie 2017.
- incepand cu luna februarie la transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileste prin deducerea din valoarea tranzactiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
- s-au adus modificari la prevederile privind contributiile sociale. Se mentine scutirea de la plata CASS pentru dividende daca persoana realizeaza si alte venituri pentru care datoreaza CASS.
- incepand cu luna ianuarie 2017 contribuabili care efectueaza operatiuni intracomunitare nu mai au obligatia inregistrarii in Registrul operatorilor intracomunitari.
-aplicarea prevederilor art. 324 alin. (4)-(6) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se suspenda pana la data de 31 decembrie 2019 (Declaratia informativa 392), pentru anul 2016 nu se mai depune.
- incepand cu luna ianuarie 2017 agricultorul, contribuabil persoana fizica, care solicita sa fie inregistrat in scopuri de TVA poate opta pentru aplicarea regimului special de TVA. Depune in acest sens la organul fiscal competent o notificare privind aplicarea regimului special. ANAF organizeaza Registrul agricultorilor care aplica regimul special. Registrul este public si se afiseaza pe site-ul ANAF.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii