Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Venit sub plafonul de 12 salarii minime. Concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor


de Viorica Ghinea la 31 Oct. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Venit sub plafonul de 12 salarii minime. Concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor
Dezbatem astazi cazul unui PFA cu norma de venit care devine si angajat incepand cu 1 octombrie 2018. Norma de venit pentru 2018 se ajusteaza proportional cu lunile ramase pana la finalul anului (prin aplicarea coeficientilor de corectie a normelor de venit incepand cu 1 octombrie 2018) sau se face ajustarea normei de venit incepand cu 1 ianuarie 2019?


Iata raspunsul specialistului!


 Conform art. 2 alin. (1) din OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
 

Concluzia specialistului

Prin urmare, conditia pentru PFA este sa realizeze venituri din activitati independente timp de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului indiferent de nivelul acestor venituri si indiferent  daca asupra acestora s-au platit sau contributii sociale.
 

Nu are relevanta nivelul acestor venituri. De asemenea nu are relevanta daca pentru aceste venituri s-au platit sau nu contributii sociale.




Raspuns oferit pe portalcodulfiscal.ro de Rodica Mantescu – consilier juridic.


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016