Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Cum se va stabili impozitul pe cladiri pentru PFA, conform proiectului noului Cod Fiscal


de Andrei Covaci la 23 Iul. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se va stabili impozitul pe cladiri pentru PFA, conform proiectului noului Cod Fiscal
Conform proiectului noului Cod Fiscal, Persoanele Fizice Autorizate ar urma sa plateasca impozit la fel ca o persoana juridica.


Noul Cod Fiscal prevede stabilirea impozitului pe cladiri in functie de destinatie. Astfel, daca un PFA desfasoara activitate economica intr-o locuinta, impozitul se aplica in acelasi mod precum in cazul persoanelor juridice.

In cazul in care PFA-ul are doar sediu social, impozitul va fi stabilit la nivelul celui perceput pentru o locuinta, potrivit secretarului de stat din Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu.

"Este o modificare (in noul Cod Fiscal - n. r.) care stabileste ca impozitul pe cladire se va calcula in functie de destinatia imobilului. Daca in acel imobil se desfasoara o activitate comerciala a unei firme sau a unei Persoane Fizice Autorizate (PFA) atunci se plateste un impozit echivalent cu impozitul platit astazi de o persoana juridica, dar daca acel sediu este doar un sediu scriptic al PFA-ului si nu se desfasoara activitate economica acolo inseamna ca este o locuinta si se plateste ca si astazi", explica Dan Manolescu.

In plus, deoarece exista firme care isi desfasoara activitatea economica in cladiri detinute de persoane fizice, acestea vor plati impozit pro-rata.

Proiectul Codului Fiscal a fost respins de presedintele Iohannis, deoarece reducerea brusca TVA-ului, cumulata cu cresterea salariilor, ar putea aduce din nou Romania intr-o criza financiara. Proiectul va fi reexaminat dupa vacanta parlamentarilor si ar putea fi adoptat in septembrie.


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.64 din 7 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016