Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Declaratia obligatorie pentru contribuabilii care au sediul firmei la domiciliu


de Victor Achim la 08 Ian. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia obligatorie pentru contribuabilii care au sediul firmei la domiciliu
In Monitorul Oficial au fost publicate formularele care stabilesc impozitul pe cladiri si declaratiile de impunere ce trebuie depuse de catre persoanele care au in proprietate o cladire situatia pe teritoriul Romaniei.


Din 2016, noul Cod Fiscal prevede modificari privind impozitul pentru persoanele fizice care au sediul firmei intr-un imobol. Asadar, impozitul pe locuinte se va calcula in functie de destinatia acesteia - rezidentiala sau nerezidentiala.

Pana la sfarsitul anului 2015 impozitul pe locuinte se platea in functie de calitatea proprietarului acesteia: persoana fizica sau juridica.

Incepand cu 1 ianuarie 2016, toate persoanele care au in proprietate o cladire situata pe teritoriul Romaniei datoreaza anual un impozit, care se achita in contul bugetului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul Bucuresti) in care este amplasat respectivul imobil.

Ordinul MDRAP nr. 2069/2015 privind aprobarea unui formular tipizat pentru activitatea de colectare a impozitelor si taxelor locale, desfasurata de catre organele fiscale locale, privind Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 972 in  29 decembrie 2015 si reglementeaza modelul formularului ce trebuie completat si depus in 2016 de persoanele fizice ce detin o cladire si o utilizeaza in scopuri nerezidentiale (economice) sau persoanele care dobandesc sau construiesc o cladire in cursul anului.

Potivit legislatiei in vigoare, contribuabilii persoane fizice vor selecta tipul de cladire pentru care datoreaza impozit la bugetul de stat, bifand una dintre urmatoarele variante: cladire rezidentiala, nerezidentiala sau cladire cu destinatie mixta, iar apoi vor completa in formular datele de identifiare.

Atentie! Proprietarul persoana fizica a unei locuinte poate fi reprezentat in relatia cu directiile de taxe si impozite locale de un imputernicit.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.6 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016