Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Decontare chirie si utilitati pentru PFA, in functie de punctul de lucru


de Cecilia Pavelescu la 27 Oct. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decontare chirie si utilitati pentru PFA, in functie de punctul de lucru
Persoanele fizice autorizate pot avea atat domiciliu fiscal, cat si domiciliu personal. Vom analiza in materialul urmator daca PFA-ul cu domiciliul fiscal diferit de domiciliul personal poate sa deduca cheltuielile cu chiria si utilitatile aferente spatiului inchiriat in care are stabilit domiciliul personal, de unde presteaza activitatea profesionala.


In cazul PFA, punctele de lucru reprezinta locatiile in care isi desfasoara activitatea, la fel ca in cazul intreprinderilor individuale sau familiale, doar daca aceasta nu se desfasoara exclusiv la sediul profesional.

Punctele de lucru se inregistreaza in registrul comertului, cu respectarea dispozitiilor privind sediul profesional si cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor art. 14 din OUG 44/2008.

Legislatia in vigoare prevede ca, pentru decontarea cheltuielilor, acestea trebuie sa fie efectuate in activitatile desfasurate in scopul realizarii veniturilor si sa fie justificate prin documente.

Cheltuielile cu functionarea si intretinerea, aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat, sunt considerate drept cheltuieli deductibile, potrivit intelegerii din contract, pentru partea aferenta utilizarii in scopul afacerii, potrivit pct. 38 liniuta 21 din Normele metodologice.

Asadar, aceste cheltuieli sunt deductibile daca punctul de lucru este inregistrat la Registrul comertului/organul fiscal, pentru partea aferenta utilizarii in scopul afacerii. PFA-ul poate deconta astfel  cheltuielile cu utilitatile/intretinerea, calculate in baza procentului stabilit in contract, in baza documentelor emise pe numele proprietarului, acestea fiind considerate cheltuieli deductibile.


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.43 din 20 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016