Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Doua formulare NOI: Propuneri ANAF pentru stabilirea din oficiu a CAS si a CASS pentru persoanele fizice


de Victor Achim la 03 Nov. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doua formulare NOI: Propuneri ANAF pentru stabilirea din oficiu a CAS si a CASS pentru persoanele fizice
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin structurile sale teritoriale, poate stabili, din oficiu, creantele fiscale prin decizie de impunere, daca nu sunt depuse declaratiile fiscale, conform dispozitiilor art.107 alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala.


Astfel, ANAF a elaborat formularele pentru stabilirea din oficiu, incepand cu anul fiscal 2016, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, in cazul in care persoanele fizice nu-si indeplinesc obligatiile declarative privind venitul realizat, potrivit legii.

Prin acest proiect de ordin supus dezbaterii publice se propune aprobarea urmatoarelor formulare:

a) Decizie privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice;

 b) Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice.


Anexa 1

Anexa 1 a

Anexa 1 b

Anexa 2

Anexa 3

REFERAT DE APROBARE a proiectului de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea unor formulare utilizate pentru stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele fizice

Potrivit prevederilor art. 152 alin. (1) si (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatiile anuale de plata a contributiei de asigurari sociale se determina de organul fiscal competent, prin decizie de impunere anuala, pe baza declaratiei privind venitul realizat, prin aplicarea cotei individuale sau a cotei integrale de contributie, conform optiunii exprimate, prevazute la art. 138 din lege, asupra bazei de calcul prevazute la art. 148 alin. (3) din lege, cu incadrarea acesteia in plafonul minim si maxim.
 

Continuarea aici!


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016