de Ana Tudor la 04 Apr. 2016 Exclusiv
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Inregistrarea in scopuri de TVA se aplica persoanelor impozabile nou infiintate ce doresc, prin optiune, sa fie platitoare de TVA si persoanelor impozabile infiintate in anii anteriori ce nu au atins plafonul cifrei de afaceri care sa le oblige sa fie inregistrate in scopuri de TVA dar opteaza sa fie platitoare de TVA.
Vezi aici documente obligatorii pentru inregistrarea in scopuri de TVA >>
Vom analiza in continuare daca exista posibilitatea anularii codului de TVA. In cazul in care codul de TVA poate fi anulat, se poate impune ca in continuare sa se colecteze TVA la vanzari dar sa nu se mai deduca TVA la intrari? Daca se anuleaza un cod de TVA este normal nici sa nu mai colectezi nici sa nu mai deduci TVA altfel se incalca functionalitatea TVA ca principiu. Ce text de lege reglementeaza aceasta situatie?
Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:
Situatiile in care ANAF poate anula codul de TVA sunt reglementate la art. 316, alin. 11 din Codul Fiscal (Legea 227/2015).
Obligatia contribuabililor de a colecta in continuare taxa este stipula la art. 11, alin. 8 din Codul Fiscal:
"Persoanele impozabile stabilite în Romania, carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. b) - e) si lit. h), nu beneficiaza, in perioada respectiva, de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate, dar sunt supuse obligatiei de plata a TVA colectate, in conformitate cu prevederile titlului VII, aferenta operatiunilor taxabile desfasurate in perioada respectiva".
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Articole similare
Ultimele articole
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii