Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Inspectorii antifrauda fiscala verifica 131 milioane euro obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor


de Viorica Ghinea la 30 Iun. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectorii antifrauda fiscala verifica 131 milioane euro obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor
Inspectorii Antifrauda au un nou obiectiv in vedere, anume verificarea banilor obtinuti din tranzactionarea criptomonedelor. Actiunea a fost deja demarata, fiind identificate pana acum venituri de peste 131 milioane euro obtinute de catre 63 cetateni romani.


ANAF se adapteaza evolutiei tehnologiei si trendurilor pietei financiare si verifica veniturile obtinute din tranzactionarea criptomonedelor. Astfel, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, din cadrul ANAF, au initiat controale pentru verificarea veniturilor obtinute in perioada 2016-2021 din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX s.a.
 
Intr-o prima etapa au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obtinute de catre 63 cetateni romani. Pana in prezent, inspectorii DGAF au identificat cca.48,67 milioane euro omisi de la declarare, partial sau integral. Pana in prezent, pentru recuperarea obligatiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o suma totala de cca. 2,10 milioane euro. Trebuie mentionat ca, in aceeasi masura, au fost identificate si venituri de cca.15 milioane euro obtinute din tranzactionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit si contributiile sociale aferente.
 
Inspectorii antifrauda fiscala vor continua sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice, precum minarea sau tranzactionarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili. DirectiaGenerala Antifrauda Fiscala recomanda tuturor celor care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat. 
 
Documenteaza-te de pe acum despre criptomonede, pentru ca in 5-10 ani ele vor sta la baza economiei globale! Parcurge lucrarea ? “Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori”. 

 
 
Sursa foto: Pixabay

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016