Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Persoanele fizice pot scapa de creditele ipotecare daca cedeaza imobilul bancii


de Ana Tudor la 26 Nov. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Persoanele fizice pot scapa de creditele ipotecare daca cedeaza imobilul bancii
Persoanele fizice care au credite ipotecare si nu le mai pot achita, pot scapa de datorii daca cedeaza imobilul ipotecat bancii.


Propunerea legislativa privind stingerea creditului ipotecar prin cedarea catre banca a dreptului de proprietate pentru un imobil ipotecat a fost adoptata de Camera Deputatilor.

Astfel, daca persoanele fizice cedeaza imobilul ipotecat bancii, nu mai raman cu nicio datorie.

"Prezenta lege reglementeaza dreptul debitorului de a stinge integral creanta si accesoriile sale, izvorand dintr-un contract de credit, prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului (...). Dispozitiile prezentei legi se aplica si in cazul in care creanta creditorului izvorand dintr-un contract de credit este garantata cu fideiusiunea si/sau solidaritatea unuia sau mai multor codebitori sau coplatitori", potrivit proiectului legislativ.

Potrivit proiectului legislativ, debitorii vor avea dreptul sa stinga creditul ipotecar prin cedarea bunului ipotecat catre creditor.

"Prin derogare de la dispozitiile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (...), debitorul are dreptul de a stinge creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de prezenta lege", se arata in document.

Pentru a beneficia de stingerea creditului ipotecar, persoana fizica trebuie sa transmita creditorului o notificare de informare privind transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat, cu ajutorul unui executor judecatoresc, avocat sau notar public.

"In vederea aplicarii prezentei legi, debitorul transmite creditorului, prin intermediul unui executor judecatoresc, al unui avocat sau al unui notar public, o notificare prin care il informeaza ca a decis sa ii transmita dreptul de proprietate asupra imobilului in vederea stingerii datoriei izvorand din contractul de credit ipotecar, detaliind si conditiile de admisibilitate a cererii", este explicat in documentul legislativ.

Atentie! Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputatilor, insa pentru a intra in vigoare trebuie sa fie promulgat de presedintele Iohannis si publicat in Monitorul Oficial.

 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016