Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Plata CAS pentru persoanele fara venituri devine optionala


de Victor Achim la 11 Feb. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata CAS pentru persoanele fara venituri devine optionala
Plata contributiei la asigurarea de sanatate pentru persoanele fara venituri devine optionala, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor, Gabriel Biris.



Potrivit lui Gabriel Biris, controversele iscate referitoare la plata cas pentru o anumita categorie de contribuabili a condus la decizia de a modifica prevederile codului fiscal, conform carora persoanele fara venituri ar trebui sa plateasca o contributie la sistemul public de sanatate.

"Lucram in acest moment la modificarea prevederilor din Codul Fiscal
care au creat aceste probleme. Probabil se va merge pe o solutie de asigurare optionala, pentru ca sa nu uitam ca nu vorbim de impozitare, ci de o plata pentru contributia la asigurari de sanatate, ceea ce implica asigurarea in sistemul public de sanatate. Nu este un impozit, ci este o asigurare", a declarat Biris.

In ce priveste mentinerea salariului minim ca baza de calcul, acesta a mentionat ca e necesara existenta unei baze minime. Cu toate acestea, optiunea e supusa unei analize, urmand ca noi clarificari sa fie aduse in aceasta privinta in perioada imediat urmatoare.

Calculeaza-ti singur salariul brut/net in 2016! Click aici pentru calculator salariu >>

In prezent, acele persoane care nu pot face dovada platii contributiei la asigurarile de sanatate sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimele sase luni, in cuantum lunar de 5,5% din salariul minim, in cazul in care nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale.

Aceasta obligatie a creat nenumarate controverse, inclusiv in conditiile in care in aceasta categorie intra si persoanele care muncesc in strainatate.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit



Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016