Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Scutiri de taxe si impozite pentru PFA in grad de handicap


de Cecilia Pavelescu la 04 Nov. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scutiri de taxe si impozite pentru PFA in grad de handicap
Sunt scutite de impozit pe venit toate persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care obtinut venituri din activitati independente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, potrivit art. 46 ^1 din Codul fiscal.


Contribuabilii persoane fizice cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri din activitati independente, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, prevazute la cap II si VII, scutite de impozit pe venit NU datoreaza plati anticipate, arata acelasi document legislativ.

In cazul in care persoana in cauza este posesoarea unui certificat de handicap grav sau accentuat este scutita de la plata impozitului pe venit.

Pentru PFA infiintat la Registrul Comertului (nu profesie liberala), declaratia 070 nu se depune la inceputul activitatii, daca nu sunt modificari fata de datele declarate initial la ONRC, deorece inregistrarea fiscala la administratia financiara s-a facut automat.

Daca ulterior infiintarii la ONRC, in cadrul activitatii PFA intervin modificari (de exemplu, inregistrare ca platitor de tva prin optiune sau pentru depasirea plafonului, angajeaza salariati etc), atunci se va depune 070 la organul fiscal bifand casuta 2. Declaratie de mentiuni si completand campurile care vor modifica vectorul fiscal al PFA-ului.

Potrivit art. 296 indice 23 alin. (4) din Codul fiscal, persoanele care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor si orice alte venituri din desfasurarea unei activitati dependente, venituri din pensii si venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, asigurate in sistemul public de pensii, persoanele asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii, care nu au obligatia asigurarii in sistemul public de pensii, precum si persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute ca urmare a incadrarii in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 296^21 alin. (1).

Atentie! PFA are obligatia de a plati contributia la sistemul asigurarilor sociale numai daca venit ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii venitului, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.14 din 7 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016